Αγαπητέ επισκέπτη

Με ιδιαίτερη χαρά σε καλωσορίζω στην επίσημη ιστοσελίδα του χωριού Βάβλα. Από την ιστοσελίδα αυτή μπορείς να αντλήσεις χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία του χωριού, τους κατοίκους του, την πολιτιστική του κληρονομιά, την αρχιτεκτονική του, τις υπηρεσίες του Κοινοτικού Συμβουλίου, τα έργα που γίνονται και αυτά που προγραμματίζονται να γίνουν και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Όλες αυτές οι πληροφορίες ελπίζω ότι θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις και να αγαπήσεις το χωριό με τελικό στόχο να το επισκεφθείς μαζί με τους φίλους σου.

Η Βάβλα είναι ένα μικρό χωριό στην ορεινή Λάρνακας, κτισμένο με άσπρη πέτρα (πέτρα των Λευκάρων) με έντονα παραδοσιακά χαρακτηριστικά. Είναι κηρυγμένο από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως ως χωριό ειδικού χαρακτήρα και η αρχιτεκτονική του μοιάζει πολύ με αυτά του Κάτω Δρυ και των Λευκάρων (γειτονικά χωριά).

Το όλο περιβάλλον του χωριού, η φιλοξενία και η καλοσύνη των λιγοστών κατοίκων του, κάνουν τη Βάβλα ένα ιδανικό προορισμό για κάθε επισκέπτη.

Έλα να μας γνωρίσεις και να απολαύσεις την παραδοσιακή αρχιτεκτονική ομορφιά του χωριού και την απεραντοσύνη του φυσικού τοπίου.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Γιώργος Παττίχης
Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Βάβλας