Στη Βάβλα υπάρχουν τρεις εκκλησίες και ένα μοναστήρι.

Η μεγάλη εκκλησία του χωριού όπου οι κάτοικοι εκκλησιάζονται είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο.

Στη Βάβλα υπάρχουν τρεις εκκλησίες και ένα μοναστήρι.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εκκλησία είναι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, η οποία βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και έχει πρόσφατα ανακαινιστεί.

Εκεί υπήρχε ένα παλαιό τέμπλο, ένα πραγματικό έργο τέχνης, που όμως έμεινε εκτεθειμένο στο χρόνο και σχεδόν καταστράφηκε από την άγνοια και την αμέλεια κάποιων υπευθύνων.

Το τέμπλο αντικαταστάθηκε με καινούριο, όσα όμως κομμάτια κατάφεραν να διορθωθούν τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της εκκλησίας.

Στη Βάβλα υπάρχουν τρεις εκκλησίες και ένα μοναστήρι.

Η τρίτη εκκλησία είναι ένα ξωκλήσι, το οποίο βρίσκεται 3 χιλιόμετρα βόρεια του χωριού στην όχθη του ποταμού του Αγίου Μηνά, που διασχίζει τη Βάβλα, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο και λέγεται «Παναγία της Αγάπης».

Είναι η μόνη εκκλησία που υπάρχει στην Κύπρο, αλλά και σε όλο τον κόσμο με αυτή την ονομασία. Το ξωκλήσι λειτουργεί μια φορά το χρόνο, την Παρασκευή της Γαλιλαίας, είναι όμως ανοικτό για τους προσκυνητές καθημερινά.
Η Παναγία της Αγάπης ξανακτίστηκε το 1934 από το Σπύρο Χαραλάμπους εις μνήμη της κόρης του Μαρίας που είχε πεθάνει σε νεαρή ηλικία. Εκεί υπήρχαν τα θεμέλια μιας παλιάς εκκλησίας. Παρόλο που το κτίσμα είναι σχετικά καινούριο, η εικόνα της Παναγίας της Αγάπης δημιουργήθηκε τον 16ο αιώνα.

Κάποτε, η εικόνα είχε κλαπεί από αρχαιοκάπηλους και επιστράφηκε μετά από ένα μήνα, καθώς τους ανθρώπους που την είχαν κλέψει τους βρήκαν διάφορες συμφορές, όπως ξαφνικοί θάνατοι και ανίατες ασθένειες.

Διάφορες ιστορίες λένε πως η ίδια η Παναγία δεν ήθελε να μετακινηθεί, έτσι φρόντισε να επιστρέψει η εικόνα της στην εκκλησία, όπου ανήκει αποκλειστικά. Εκεί οι Βαβλίτες προσεύχονταν και ορκίζονταν αιώνια αγάπη.

Πίσω από την Αγία Τράπεζα στην Παναγία της Αγάπης υπάρχει ένα μάρμαρο, κάτω από το οποίο βρίσκεται το ιερό χώμα της Παναγίας. Οι κάτοικοι της Βάβλας και όχι μόνο, πιστεύουν πως αν ρίξεις λίγο από το ιερό χώμα μέσα στον καφέ του συντρόφου σου ή του το ρίξεις στην πλάτη εξασφαλίζεις την αιώνια αγάπη μεταξύ σας.