Το χωριό διαθέτει καταπληκτικά Αγροτουριστικά Καταλύματα με όλες τις ανέσεις.

Για σκοπούς σωματικής άσκησης και απόλαυσης του φυσικού περιβάλλοντος έχει δημιουργηθεί ένα Μονοπάτι Μελέτης της Φύσης μήκους 7 χιλιομέτρων που ακολουθεί μια μαγευτική πορεία, πότε κοντά στον ποταμό του Αγίου Μηνά και πότε κατά μήκος βουνοκορφών. Το μονοπάτι ξεκινά από το κέντρο του χωριού, περνά από το ξωκλήσι της Παναγίας της Αγάπης και καταλήγει πάλι στο κέντρο του χωριού. Για τη διαδρομή αυτή των 7 χιλιομέτρων χρειάζονται περίπου 3 ώρες. Μια δεύτερη όμως διαδρομή του μονοπατιού μήκους 3-4 χιλιομέτρων δίνει την ευκαιρία για απόλαυση της φύσης μέσα σε 1 ½ ώρα.

Το μονοπάτι κατασκευάστηκε με κονδύλια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, που διαχειρίζεται το Τμήμα Δασών. Φυλλάδια για το μονοπάτι μπορεί να εφοδιαστεί κάποιος από το γραφείο του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Έχει ολοκληρωθεί η ανάδειξη/ανάπλαση του παραδοσιακού πηγαδιού (λάκκου) και της χαβούζας που αποτελούσαν μεταξύ 1917-1925 την κύρια πηγή πόσιμου νερού για ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων του χωριού. Το στοιχείο αυτό της παραδοσιακής κληρονομιάς της Βάβλας βρίσκεται στην έξοδο του χωριού κοντά στο παλαιό σχολείο και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Η χρηματοδότηση και αυτού του έργου έγινε από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης που διαχειρίζεται το Τμήμα Δασών.