Η κοινότητα μας πραγματοποιεί με επιτυχία μια σειρά από εκδηλώσεις. Βασικός στόχος των εκδηλώσεων είναι η προβολή της κοινότητας…

Ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης Βάβλας σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Βάβλας διοργάνωσαν και φέτος εκδήλωση καθαριότητας των υπεραστικών δρόμων γύρω από την κοινότητα.

Η εκστρατεία καθαριότητας εμπίπτει μέσα στα πλαίσια της Παγκύπριας εκστρατείας <<καθαρίζουμε την Κύπρο σε μια μέρα>>, την οποία ονομάσαμε <>.

H εκστρατεία έγινε το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου όπου γύρο στις 11 το πρωί μαζευτήκαμε 12 άτομα και μέσα σε μιάμιση ώρα γεμίσαμε 15 μεγάλες σακούλες με σκουπίδια διαφόρων ειδών (πλαστικά μπουκάλια νερού, τενεκεδένια κουτιά αναψυκτικών, χάρτινα κουτιά χυμών και διάφορα άλλα σκουπίδια) τα οποία πολλοί από τους συμπατριώτες μας τα πετούν ως δείγμα της παρουσίας τους στην περιοχή!!

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 4 ομάδες και κάλυψαν αποστάσεις μέχρι και 2 χιλιόμετρα από το χωριό. Μετά την ολοκλήρωση της εκστρατείας μαζεύτηκαν όλοι στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου και απόλαυσαν τα πολύ νόστιμα μακαρόνια με κιμά που ετοίμασαν οι κυρίες του Συνδέσμου Ανάπτυξης Βάβλας.

Ευχαριστούμε θερμά όσους συμμετείχαν στην εκστρατεία καθαριότητας.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν παρουσιάζουν στιγμιότυπα από την εκδήλωση.

Μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων της κοινότητας μας, έγινε και φέτος, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, θεατρική παράσταση στον χώρο του υπαίθριου αμφιθεάτρου της κοινότητας.

Η παράσταση διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Ανάπτυξης Βάβλας σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο

Το θέατρο <<Αντίλογος>> παρουσίασε την κωμωδία Μήδεια του Μπόστ, σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου

Η παράσταση είχε αρκετά μεγάλη επιτυχία και πέτυχε το στόχο της για προσφορά αναψυχής στους κατοίκους και φίλους της Βάβλας.

Ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης Βάβλας με την συμβολή του Κοινοτικού Συμβουλίου   διοργάνωσαν στον χώρο του υπαίθριου αμφιθεάτρου της κοινότητας το Σάββατο 6 Αυγούστου μουσική βραδιά.

Τα μουσικά ακούσματα παρουσίασαν οι μουσικοί Λευτέρης Μουμτζής και Σόφη Φετοκάκη

Κύριος χορηγός ήταν η εταιρία Παραδισιώτη με το ποσό των 900 ευρώ, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Οι πιο κάτω φωτογραφίες παρουσιάζουν στιγμιότυπα από την μουσική βραδιά.

Το Σάββατο, 9 Ιουλίου 2022, διοργανώθηκε μετά από δύο χρόνια διακοπής λόγω πανδημίας, η ετήσια χοροεσπερίδα της Βάβλας.

Η χοροεσπερίδα συνδιοργανώθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο και τον Σύνδεσμο Ανάπτυξης Βάβλας.

Η χοροεσπερίδα είχε μεγάλη επιτυχία και σαυτό συνέβαλαν ο DJ με τις πετυχημένες μουσικές επιλογές του, καθώς και τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού ομίλου Ομόνοιας  Αραδίππου.

Το ωραίο φαγητό που μας παρέθεσε το καφεστιατόριο της Βάβλας <<Αμυγδαλιές>>, η ωραία ατμόσφαιρα του χώρου εκδηλώσεων, η μουσική και ο χορός κράτησαν το κέφι όλων των συγχωριανών και φίλων της Βάβλας μέχρι τα μεσάνυκτα.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν στιγμιότυπα από τη χοροεσπερίδα.

Έγινε και φέτος, εν μέσω πανδημίας Κορωνοιού, θεατρική παράσταση στο υπαίθριο αμφιθέατρο της κοινότητας.

Η παράσταση φιλοξενήθηκε από το Σύνδεσμο Ανάπτυξης Βάβλας σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Βάβλας, την Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020.

Η παράσταση έγινε από το θέατρο Γέλιου που παρουσίασε το επίκαιρο θέμα Κορώνης και Υιός Λτδ και έπαιξαν οι ηθοποιοί Όλγα Ποταμίτου, Κώστας Σχοινιού, Νάτια Χαραλάμπους, Κώστας Κωνσταντίνου, Βαγγέλης Ιωάννου και Ερμιόνη Κωμοδρόμου.

Η παράσταση είχε μεγάλη επιτυχία και την παρακολούθησαν 140 άτομα.

Οι εκλεκτοί ηθοποιοί σκόρπισαν πλούσιο γέλιο σε μικρούς και μεγάλους και όσοι την παρακολούθησαν έμειναν ενθουσιασμένοι.

Ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης Βάβλας με τη συνεργασία του Κοινοτικού Συμβουλίου θα συνεχίσουν να προσφέρουν στους Βαβλίτες και τους φίλους της Βάβλας, όσο το δυνατό περισσότερες εκδηλώσεις, για να κρατήσουν τη μικρή μας κοινότητα ζωντανή.

Οι πιο κάτω φωτογραφίες δείχνουν στιγμιότυπα από τη θεατρική παράσταση.

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στις 11.30 το πρωί έγινε η εκδήλωση για το κόψιμο της Βασιλόπιττας την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης Βάβλας. Μέσα στα πλαίσια της εκδήλωσης έγινε διάλεξη για τα φυτά της περιοχής  από την δρ. Ζαννέττου. Με τη χρήση Ηλεκτρονικού υπολογιστή παρουσίασε ένα μεγάλο αριθμό φυτών που ευδοκιμούν στην περιοχή του χωριού μας, τα οποία βοηθούν στην ανάπτυξη της μελισσοκομίας, έχουν θεραπευτικές ιδιότητες και πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται στη μαγειρική.

Μετά τη διάλεξη έγινε συνεστίαση, όπου συμμετείχαν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Τέλος έγινε η κοπή της Βασιλόπιττας και ακολούθησε η κλήρωση των δώρων.

Η όλη εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από όλους τους παρευρισκόμενους

Πιο κάτω ακολουθούν φωτογραφίες από στιγμιότυπα της εκδήλωσης

Ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης Βάβλας διοργάνωσε και φέτος εκδρομή για τα μέλη του, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Στόχος της εκδρομής ήταν να επισκεφθούμε κάποιους χώρους με πολιτιστικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον. Ως τέτοιοι τόποι επελέγησαν τα παραμυθένια σπιτάκια στην περιοχή του Πύργου Λεμεσού, ο εκθεσιακός χώρος γλυπτών του Φίλιππου Γιαπάνη, στη Φασούλα Λεμεσού, το Μοναστήρι Αγίου Νικολάου (των γάτων) στο Ακρωτήρι και το Ιερό του Απόλλωνα Υλάτη στο Κούριο.

Η εκκίνηση έγινε στις 9 το πρωί από το χώρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Βάβλας και η επιστροφή γύρω στις 5 το απόγευμα.

Η παρέα πήρε το γεύμα της στο εστιατόριο << Άγιος Ερμογένης>>

Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι, ιδιαίτερα με τα παραμυθένια σπιτάκια και τα υπέροχα γλυπτά του Φίλιππου Γιαπάνη.

Οι πιο κάτω φωτογραφίες δείχνουν στιγμιότυπα από την εκδρομή.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο διοργάνωσε την 1η Ιουνίου 2019  εκδρομή για τους ηλικιωμένους της κοινότητας.

Γύρω στις  9 το πρωί έγινε η αναχώρηση με λεωφορείο και στις 10.30 περίπου φτάσαμε στο Μοναστήρι της Τροοδίτισσας στα βουνά του Τροόδους.

Μετά το προσκύνημα η ομάδα των 18 ηλικιωμένων καταλήξαμε σε καφενείο του Προδρόμου όπου πήραμε τον καφέ μας και προγευματίσαμε με αλμυρά και γλυκά που έφτιαξαν οι βαβλίτισσες.

Ακολούθως έγινε επίσκεψη στο Περιβαλλοντικό Κέντρο του Τροόδους, όπου γνωρίσαμε μέσω ταινίας μικρού μήκους και διοραμάτων την χλωρίδα και πανίδα του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους.

Ο επόμενος σταθμός ήταν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης του Τμήματος Δασών στον Αμίαντο. Εκεί η υπεύθυνη του Κέντρου μετά από ένα ζεστό καλωσόρισμα  μας έδειξε μέσω προβολής ταινίας πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για την ιστορία του μεταλλείου Αμιάντου, τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

Γύρω στις 2 το απόγευμα φτάσαμε σε εστιατόριο στη Κυπερούντα   όπου απολαύσαμε ένα πολύ γευστικό γεύμα.

Αργά το απόγευμα επιστρέψαμε στο χωριό μας γεμάτοι με νέες εντυπώσεις και ωραίες αναμνήσεις για τα βουνά και το περιβάλλον της Κύπρου.

Οι πιο κάτω φωτογραφίες δείχνουν στιγμιότυπα από την εκδρομή μας.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ανάπτυξης Βάβλας συμμετείχαν και φέτος στην Παγκύπρια εκδήλωση “Καθαρίζουμε την Κύπρο σε μια μέρα” (Let’s do it Cyprus), που έγινε την Κυριακή, 7 Απριλίου, 2019.

Στις 10 το πρωί μαζευτήκαμε 16 βαβλίτες και φίλοι της Βάβλας και αφού χωρισθήκαμε σε ομάδες αρχίσαμε το καθάρισμα των κύριων δρόμων γύρο από το χωριό, από κάθε λογής σκουπίδια.

Όσοι πήραν μέρος στην εκστρατεία εργάστηκαν με ενθουσιασμό και κατάφεραν να μαζέψουν 17 μεγάλα σακούλια από σκουπίδια κάθε είδους ( κυρίως κενά πλαστική μπουκάλια νερού και αναψυκτικών, τενεκεδάκια διαφόρων ειδών χάρτινα κουτιά χυμών και άλλα).

Οι ομάδες, αφού κάλυψαν απόσταση μέχρι και 2,5 χιλιόμετρα, γύρο στις 1 μετά το μεσημέρι μαζεύτηκαν στο χώρο μπροστά από το γραφείο του Κοινοτικού Συμβουλίου  και απόλαυσαν τα πολύ νόστιμα μακαρόνια με κιμά που ετοίμασαν κυρίες μέλη του Συνδέσμου Ανάπτυξης Βάβλας.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά σας.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν παρουσιάζουν στιγμιότυπα από την εκδήλωση.

Ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης Βάβλας σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο φιλοξένησαν στις 24 Αυγούστου 2018, τη θεατρική παράσταση με τίτλο “Εν πκιερώνουμεν ….Εν πκιερώνουμεν” (οι κακορίζιτζιοι).

Η παράσταση έγινε από το θέατρο ΣΚΑΛΑ και είναι μια επίκαιρη καυστική κωμωδία του Ανδρέα Νικολαιδη. Η σκηνοθεσία είναι του Ανδρέα Μελέκη και έπαιξαν οι ηθοποιοί, Ανδρέας Μελέκης, Ζωή Κυπριανού, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Λουκάς Λουκά και Φοίβος Γεωργιάδης.

Η παράσταση έγινε στο χώρο εκδηλώσεων του χωριού και την απόλαυσαν γύρω στα 125 άτομα, μικροί και μεγάλοι.

Οι εκλεκτοί ηθοποιοί σκόρπισαν αύθονο γέλιο και όσοι την παρακολούθησαν εξέφρασαν τα καλύτερα λόγια τόσο για το έργο όσο και για το χώρο που έγινε.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 70 χρόνια που στη Βάβλα παρουσιάστηκε θεατρικό έργο από επαγγελματική θεατρική ομάδα.

Υποσχόμαστε ότι θα επαναλάβουμε παρόμοιας φύσης καλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν στιγμιότυπα από τη θεατρική παράσταση.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο διοργάνωσε και φέτος την εκδρομή των συνταξιούχων μας με κύριο προορισμό τη Μητρόπολη Ταμασσού.

Η αναχώρηση έγινε στις 9 το πρωί από την κεντρική πλατεία του χωριού.

Πρώτος σταθμός ήταν η Μητρόπολη της Ταμασσού, όπου μας έγινε ξενάγηση στο εκκλησιαστικό μουσείο και το μουσείο Κληρίδη. Ακολούθως επισκεφθήκαμε τη Ρωσική εκκλησία με το περίφημο τέμπλο της που είναι επενδυμένο με φύλλα χρυσού. Στον περίβολο της Μητρόπολης απολαύσαμε   τον καφέ μας και τα εδέσματα που έφτιαξαν οι βαβλίτισες.

Γύρω στις 11.15 ξεκινήσαμε για το εκκλησάκι της Παναγίας της Χρυσοσπηλιώτισσας που βρίσκεται στη Δευτερά.

Ο επόμενος  σταθμός   μας ήταν το μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, όπου απολαύσαμε το όμορφο και ήσυχο περιβάλλον του.

Για φαγητό πήγαμε σε εστιατόριο στους Καπέδες και γύρω στις 3.00 το απόγευμα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής μέσα από το καταπράσινο δάσος του Μαχαιρά.

Κατά τις 4.30 το απόγευμα επιστρέψαμε στο χωριό μας γεμάτοι ωραίες και ευχάριστες αναμνήσεις.

Οι πιο κάτω φωτογραφίες δείχνουν στιγμιότυπα από την εκδρομή μας.

Η φετινή Παγκύπρια εκδήλωση <Καθαρίζουμε την Κύπρο σε μια μέρα> (Let’s do it Cyprus) έγινε την Κυριακή 29 Απριλίου.

Στις 10 το πρωί μαζευτήκαμε 15 βαβλίτες και φίλοι  της Βάβλας μπροστά στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου όπου και χωριστήκαμε σε τρεις  ομάδες και αναλάβαμε το έργο του καθαρισμού των κύριων δρόμων γύρω από το χωριό.

Όλες οι ομάδες εργάστηκαν με ζήλο και ενθουσιασμό και μάζεψαν 16 σακούλες από σκουπίδια (κυρίως άδεια πλαστικά μπουκάλια νερού και αναψυκτικών, τενεκεδάκια, χάρτινα κουτιά χυμών και άλλα), καθαρίζοντας και φέτος τους δρόμους γύρω από το χωριό μέχρι απόσταση 2 χιλιόμετρα.

Γύρω στις 1 μετά το μεσημέρι οι ομάδες μαζεύτηκαν μπροστά από το κοινοτικό γραφείο και απόλαυσαν τα εύγεστα μακαρόνια με κιμά που ετοίμασαν κυρίες μέλη του Συνδέσμου Ανάπτυξης Βάβλας.

Η όλη εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Σύνδεσμο Ανάπτυξης Βάβλας.

Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν παρουσιάζουν στιγμιότυπα από την εκδήλωση

Η φετεινή χοροεσπερίδα έγινε το Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017, με  διοργανωτές το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Σύνδεσμο Ανάπτυξης Βάβλας.

Η χοροεσπερίδα είχε μεγάλη επιτυχία και ο DJ Γιώργος με τις ωραίες μουσικές του επιλογές ανέβασε το κέφι και προκαλούσε τους παρευρισκομένους να δείξουν τις χορευτικές τους δυνατότητες.

Το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου Ομόνοιας Αραδίππου χόρεψε δωρεάν παραδοσιακούς χορούς και ενθουσίασε τους παρευρισκομένους.

Το ωραίο φαγητό, η όμορφη και ρομαντική ατμόσφαιρα του χώρου εκδηλώσεων,η εξαιρετική μουσική και ο ενθουσιασμός των συγχωριανών και φίλων της Βάβλας κράτησαν το κέφι αμοίωτο μέχρι και μετά τα μεσάνυκτα.

Οι πιο κάτω φωτοφραφίες δείχνουν στιγμιότυπα από τη χοροεσπερίδα.

Το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016, στις 7 το βράδυ, έγιναν τα εγκαίνια του Χώρου Εκδηλώσεων, ο οποίος ολοκληρώθηκε πρόσφατα.
Τα εγκαίνια τελέσθηκαν από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών κο Κωνσταντίνο Νικολαΐδη και σ΄ αυτά παρευρέθηκαν ο Έπαρχος Λάρνακας κ. Οδυσσέας Χατζηστεφάνου και γύρω στους 90 Βαβλίτες και φίλοι της Βάβλας.
Ο χώρος αυτός έχει νυκτερινό φωτισμό και χρησιμοποιείται για διάφορες υπαίθριες εκδηλώσεις, όπως χοροεσπερίδες, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές και άλλα.
Η δαπάνη για το όλο έργο ανήλθε στις €55,000 περίπου και την επωμίσθηκε το κράτος.
Η όλη τελετή των εγκαινίων άρχισε με αγιασμό από τον πατέρα Αλέξανδρο Νικολαΐδη.
Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου κος Παττίχης ευχαρίστησε την κυβέρνηση και την Επαρχιακή Διοίκηση για την όλη συμβολή τους στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους κατοίκους της μικρής μας κοινότητας, οι οποίες μέσω αυτών των έργων συμβάλλουν στην βελτίωση της διαβίωσης των κατοίκων.  Επίσης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου.
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν και γίνονται από την κυβέρνηση για να βοηθήσουν στις προσπάθειες του κράτους να συγκρατήσει τους κατοίκους των ορεινών χωριών στον τόπο τους και να κάμουν τη ζωή τους πιο ευχάριστη και να την αναβαθμίσουν ποιοτικά.
Ακολούθησε η αποκάλυψη σχετικής πλακέτας από το Γενικό Διευθυντή και τον Κοινοτάρχη και μετά οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα πρόχειρα εδέσματα και τα ποτά που πρόσφερε το Κοινοτικό Συμβούλιο.  Την όλη εκδήλωση επένδυσε η ωραία μουσική και τα ποιοτικά τραγούδια που πρόσφερε η ορχήστρα του Μιχάλη Μόζορα.
Όλοι όσοι παρευρέθηκαν στο χώρο εκφράσθηκαν με τα καλύτερα λόγια για την εκδήλωση και εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για την υλοποίηση του νέου αυτού έργου που αναβαθμίζει την κοινότητα μας.
Οι πιο κάτω φωτογραφίες δείχνουν στιγμιότυπα από την εκδήλωση των εγκαινίων.

Η φετινή χοροεσπερίδα διοργανώθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Σύνδεσμο Ανάπτυξης Βάβλας, το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016.
Η Χοροεσπερίδα που τελούσε υπό την αιγίδα του έντιμου υπουργού δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης κου Ιωνά Νικολάου, έγινε στο νέο χώρο εκδηλώσεων της κοινότητας, που ολοκληρώθηκε μέσα στο φετινό καλοκαίρι.
Η Χοροεσπερίδα ήταν πολύ επιτυχημένη και ο νέος χώρος, με τον ωραίο φωτισμό και τις αμυγδαλιές δημιουργούσε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα.
Η ωραία μουσική της ορχήστρας του Μιχάλη Μόζορα με την τραγουδίστρια Ειρήνη Χαρούς ενθουσίασε όλους τους παρευρισκομένους και τους ξεσήκωσε στην πίστα μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα.
Το κέφι καθόλη τη διάρκεια της χοροεσπερίδας ήταν αμείωτο και η όλη εκδήλωση σκόρπισε ενθουσιασμό και άφησε ωραίες αναμνήσεις σ’ όλους τους Βαβλίτες και του φίλους της Βάβλας.
Οι πιο κάτω φωτογραφίες δείχνουν στιγμιότυπα από τη χοροεσπερίδα.

Στις 10 Απριλίου 2016, Κυριακή το πρωί, μαζεύτηκαν στη μικρή πλατεία μπροστά από το Κοινοτικό Συμβούλιο, 21 Βαβλίτες και φίλοι της Βάβλας σε μια εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Σύνδεσμο Ανάπτυξης Βάβλας.  Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να καθαρισθούν τα σκουπίδια σε δρόμους γύρω από το χωριό μέσα στα πλαίσια της εκστρατείας «Καθαρίζουμε την Κύπρο σε μια μέρα» (Let’s do it Cyprus).
Όσοι συμμετείχαν εργάσθηκαν με ζήλο και ενθουσιασμό και μάζεψαν 22 σακούλες από σκουπίδια, καθαρίζοντας έτσι τους κύριους δρόμους που οδηγούν στην κοινότητα.
Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν στιγμιότυπα από την εκδήλωση.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο διοργάνωσε στις 24 Οκτωβρίου 2015 τη δεύτερη εκδρομή των συνταξιούχων με προορισμό τη Λόφου.
Η ομάδα των συνταξιούχων επισκέφθηκε πρώτα τον αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου, όπου ένας από τους συνταξιούχους ξενάγησε τους υπόλοιπους, επεξηγώντας τη σημασία του αρχαίου βασιλείου του Κουρίου.
Μετά την ξενάγηση οι συνταξιούχοι πήραν το πρόγευμα τους σε καφενείο δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Ερμογένους.
Στην πορεία προς το Όμοδος η ομάδα επισκέφθηκε την Ιερά Μονή της Παναγίας της Αμασγούς, όπου οι μοναχές τους φιλοξένησαν με ιδιαίτερη θέρμη.
Γύρω στις 12.30 οι συνταξιούχοι μας έφθασαν στο παραδοσιακό χωριό Λόφου.  Μετά απο περιήγηση στα λιθόστρωτα δρομάκια του χωριού η ομάδα κατέληξε σε γνωστό εστιατόριο του χωριού, όπου απόλαυσαν σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον το εξαιρετικό γεύμα που πρόσφερε το εστιατόριο.
Γύρω στις 3 το απόγευμα οι συνταξιούχοι πήραν το δρόμο της επιστροφής, μέσα σε γέλια και ευχάριστα πειράγματα. Γύρω στις 4.30 η ομάδα έφθασε στη Βάβλα με πολύ ωραίες εμπειρίες και ευχάριστες αναμνήσεις.
Οι πιο κάτω φωτογραφίες δείχνουν στιγμιότυπα από την εκδρομή.

Την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015, έγινε στο χώρο της αυλής της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, στις 7 το βράδυ, εκδήλωση για τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού.
Το Πολιτιστικό Κέντρο αποτελεί μετατροπή του παλαιού δημοτικού σχολείου της Βάβλας το οποίο σταμάτησε τη λειτουργία του το 1977. Μέσα στο 2014 με κυβερνητική χορηγεία έγινε αναπαλαίωση του παλιού δημοτικού σχολείου και με κατάλληλη εσωτερική διαρρύθμιση μετατράπηκε σε χώρο κατάλληλο να προσφέρει υπηρεσίες για τη διοργάνωση πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων.
Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου στην ομιλία του ανέφερε ότι παιδεία και πολιτισμός είναι αλληλένδετα και η μετατροπή του παραδοσιακού κτιρίου του δημοτικού σχολείου σε πολιτιστικό κέντρο αποτελούσε μια φυσιολογική εξέλιξη. Επίσης ανέφερε ότι ήταν μια υπόσχεση που είχε δόσει πριν την εκλογή του ως προέδρου της κοινότητας και την οποία μαζί με του άλλους παράγοντες της κοινότητας την μετέτρεψαν σε πράξη.
Η δαπάνη για το όλο έργο έργο ήταν ύψους €26,000, περίπου. Η πρόεδρος του συνδέσμου Ανάπτυξης Βάβλας, αναφέρθηκε στις όλες προσπάθειες για την προώθηση της υλοποίησης του έργου και στον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε ο Σύνδεσμος. Επίσης ο Σύνδεσμος συνεισέφερε στο έργο το ποσό των €2,000, περίπου για τον εξοπλισμό του με καρέκλες και τραπέζια.
Ο εκπρόσωπος του Επάρχου Λάρνακας στο χαιρετισμό του συγχάρηκε τους τοπικούς φορείς για την όλη προσπάθεια τους και διαβεβαίωσε για το μεγάλο ενδιαφέρον της πολιτείας για την υλοποίσηση τέτοιων έργων.
Στον εσωτερικό χώρο του πολιτιστικού κέντρου έγινε έκθεση έργων ζωγραφικής από το ζωγράφο Πασχάλη Αναστάση, κάτοικο Βάβλας, που έγιναν αποδεκτά με πολύ ενθουσιασμό.
Την όλη εκδήλωση παρακολούθησαν γύρω στα 90 άτομα και ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης προσέφερε πρόχειρα εδέσματα και ποτά. Στο χώρο των εγκαινίων έπαιζε μουσική και τραγουδούσε ο Μιχάλης Μόζορας και η Ειρήνη Χαρούς μέχρι τις 9 το βράδυ και σκόρπισαν πλούσιο κέφι.
Οι πιο κάτω φωτογραφίες δείχνουν στιγμιότυπα από την εκδήλωση των εγκανίων.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο μαζί με το Σύνδεσμο Ανάπτυξης Βάβλας διοργάνωσαν στις 4 Ιουλίου 2015  την ετήσια χοροεσπερίδα του χωριού στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Η χοροεσπερίδα ήταν κάτω από την αιγίδα του έντιμου υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου, ο οποίος την τίμησε με την παρουσία του.
Στην χοροεσπερίδα συμμετείχαν γύρω στους 280 Βαβλίτες και φίλους της Βάβλας, που διασκέδασαν με πολύ κέφι. Το Χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου Κοφίνου χόρεψε κυπριακούς χορούς και σκόρπισε το κέφι σε όλους τους παρευρισκόμενους. Η μουσική του DJ Γιώργου έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς συγχωριανούς να επιδείξουν τις χορευτικές τους δυνατότητες!
Όλοι απόλαυσαν το εύγεστο φαγητό που πρόσφερε το κέντρο « ΟΑΣΗ » Χοιροικοιτίας, καθώς και το παραδοσιακό « σαραιλί » που ετοίμασαν οι κυρίες της Βάβλας και που προσφέρθηκε ως επιδόρπιο.
Το γλέντι διάρκεσε ως τις πρωινές ώρες και όλοι έφυγαν ενθουσιασμένοι, προσμένοντας την επόμενη χοροεσπερίδα του 2016.
Οι πιο κάτω φωτογραφίες δείχνουν στιγμιότυπα από τη χοροεσπερίδα.

Στις 6 Ιουνίου 2015 έγινε η καθιερωμένη πλέον εκδρομή των συνταξιούχων μας.
Πρώτος σταθμός της εκδρομής ήταν ο αρχαιολογικός χώρος της Παλαίπαφου που βρίσκεται στα Κούκλια της Πάφου.  Η παρέα των συνταξιούχων επισκέφθηκε τον μουσειακό χώρο με τους ανεκτίμητους αρχαίους θησαυρούς και ακολούθως πήρε το πρόγευμα της σε μικρό καφενείο των Κουκλιών.  Μετά το πρόγευμα, το μικρό λεωφορείο μετέφερε την χαρούμενη παρέα δια μέσου της ωραίας κοιλάδας του Διαρίζου ποταμού στο χωριό Σαλαμιού της Πάφου για το γεύμα.
Οι συνταξιούχοι μας επισκέφτηκαν πρώτα το Μοναστήρι της Παναγίας της Σαλαμιώτισσας και γύρω στις 1.30μμ κατέληξαν σε εστιατόριο του χωριού, όπου απόλαυσαν σε ένα πολύ ευχάριστο περιβάλλον  ένα υπέροχο γεύμα.
Γύρω στις 3 το απόγευμα η παρέα πήρε το δρόμο της επιστροφής και με πολύ κέφι έφθασε στη Βάβλα γύρω στις 5 η ώρα.  Η εκδρομή υπήρξε για όλους μια πολύ ευχάριστη εμπειρία με πολύ ωραίες αναμνήσεις.
Οι πιο κάτω φωτογραφίες δείχνουν διάφορες φάσεις από την παρέα των συνταξιούχων μας.

Τη Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 στις 7 το βράδυ έγινε εκδήλωση για την παρουσίαση έργου τέχνης – μνημείου στην πλατεία του χωριού.
Η εκδήλωση περιλάμβανε την αποκάλυψη του μνημείου, σύντομες ομιλίες από τους συνδιοργάνωτες, που ήσαν το Κοινοτικό Συμβούλιο και ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης Βάβλας και τραγούδια από την Έφη Γεωργιάδου με τη συνοδεία κιθάρας από το Μιχάλη Μόζορα.
Στην εκδήλωση που διάρκεσε μέχρι τις 10 το βράδυ συμμετείχαν πάνω από 80 άτομα, Βαβλίτες και φίλοι της Βάβλας οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με την όλη εκδήλωση, που περιλάμβανε επίσης πρόχειρο φαγητό και ποτά.
Το μνημείο – έργο τέχνης αποτελείται από καμένο κορμό δέντρου που κάηκε τον Ιούνιο του 2000 από την πολύ μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαυσε έκταση 52 τετραγωνικών χιλιομέτρων.  Στη βάση του μνημείου φυτεύτηκαν αρωματικοί θάμνοι της Κύπρου και το όλο έργο συμβολίζει το θάνατο και τη ζωή.  Τη νύκτα ο κορμός φωτίζεται εσωτερικά με κόκκινο φώς που συμβολίζει τη φωτιά και εξωτερικά με λευκό φως που συμβολίζει τη ζωή.
Οι πιο κάτω φωτογραφίες δείχνουν το μνημείο και την όλη εκδήλωση.

Την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στις 10 το πρωί, μέσα στα πλαίσια της παγκύπριας εκστρατείας με τίτλο « Καθαρίζουμε την Κύπρο σε μια μέρα » άρχισε η εκστρατεία καθαριότητας της Βάβλας.
Η εκστρατεία συνδιοργανώθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Σύνδεσμο Aνάπτυξης Βάβλας.
Στην όλη εκδήλωση πήραν μέρος 20 άτομα και καθάρισαν τους κύριους δρόμους γύρω από το χωριό. Μαζεύτηκαν 21 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών και τώρα η κοινότητα μας φαίνεται πιο καθαρή και συγυρισμένη.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν ένα μέρος της όλης εκδήλωσης.

Το Σάββατο 8 Μαρτίου, ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης Βάβλας σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο προέβησαν σε δενροφύτευση της πλατείας και του χώρου στάθμευσης.
Στην εκδήλωση πήραν μέρος 14 κάτοικοι. Η όλη εκδήλωση έγινε μέσα σε ατμόσφαιρα φιλίας και ο ενθουσιασμός για το έργο του εξωραϊσμού των δημοσίων χώρων της Βάβλας ήταν έντονος.
Η εκδήλωση αγάπης των συγχωριανών μας προς το χωριό τους, έδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν την αγάπη των κατοίκων προς το χωριό τους.